Sunday 18 March 2018

What´s up with "To the Stars Academy of Arts & Sciences"?

För att få grepp om varför "To the Stars Academy (TTSA)" är ett sådant märkligt initiativ, skulle jag behöva ge den oinsatta besökaren en lång bakgrundshistoria. Historian kring uppkomsten av TTSA och den osannolika initiativtagaren, eller grundaren - den före detta sångaren i pop/rockbandet Blink 182, Tom DeLonge - är i sig ett ämne för ett filmmanus. 

Men jag väljer att inte gå in på den bakgrundshistorian. Den spelar en viss roll i bedömningen av huruvida TTSAs påstådda syfte och intention är ärligt, trovärdigt eller inte. Besökaren kan själv titta och lyssna på vad teamet bakom TTSA har för syfte och intentioner i det första videoklippet nedan. 

Videoklippet (längd 39:24 minuter) visar när TTSA gick ut offentligt i en slags presskonferens hösten 2017, och där de mest framträdande personerna i teamet håller i en varsin presentation. Huvudpresentatören, och den som inleder presskonferensen, är Tom DeLonge.

De andra personerna som medverkar i presskonferensen är inte vilka som helst. De är definitivt inga tomtar med foliehatt på sina huvuden (inte vad man kan se under presskonferensen i alla fall). Några av personerna och/eller deras namn har figurerat i några av mina andra inlägg; Luis Elizondo, Chris Mellon och Dr. Hal Puthoff. 

Dessa tre och de övriga personerna i presskonferensen (förutom Tom DeLonge) har alla haft positioner inom de aktörer som allra starkast associeras med UFO-fenomenet, och kanske framför allt, undanhållandet av information om UFO-fenomenet från allmänheten. Vi pratar alltså om positioner inom, eller har arbetat för genom privata aktörer, CIA, Pentagon, Lockheed Martin "Skunkworks", med flera. Se mer i det engelskspråkiga citatet under videoklippet.

Föga förvånande så har TTSA delat ufo-kulturen i minst två motsatta läger. I det ena lägret är man glad för och positivt inställd till TTSA, och man sätter sina förhoppningar på "disclosure" till TTSA.
I det andra lägret är man mycket skeptisk - vissa är på gränsen till paranoida - till vem som egentligen ligger bakom TTSA, och förväntningarna på att TTSAs arbete ska leda till "disclosure" är väldigt låga. 

Jag är en mer försiktig herre - kanske feg? - och väntar och ser hur TTSAs intentioner och arbete utvecklar sig. 

Personligen bryr jag mig inte om vem eller vilka som får till stånd att en mer seriös och öppen diskussion om UFO-fenomenet sker i media och bland allmänheten, och som kan se till att mer seriös uppmärksamhet från forskarvärlden uppstår.  En av TTSAs målsättningar är att få bort stigmatiseringen av UFO-fenomenet, och om de lyckas med det är jag den första att lyfta på hatten för dem.

Jag tror att TTSAs intentioner är ärliga och godhjärtade. Men frågan är om det räcker med ärliga och godhjärtade intentioner? Vilket mandat från "skuggregeringen" har TTSA att börja släppa känslig information om UFO-fenomenet till allmänheten (vilket de i presskonferensen säger att de ska göra och till dags datum även har gjort)? Besökaren kan ignorera min term "skuggregering", men det går inte att ignorera att personerna i TTSA högst troligen har uppbackning eller skydd från starka och inflytelserika krafter som är kopplade till UFO-frågan. 

Eller är det som det skeptiska- och på gränsen till paranoida - lägret påstår att TTSA är kontrollerade och styrda av starka och inflytelserika krafter kopplade till UFO-frågan? Ett skydd kan ju dels vara något som stänger ute faror och hot, dels vara något som stänger en inne och hindrar en från någonting "bättre." 

Som sagt, än så länge vill jag inte spekulera i om det handlar om "skydd/uppbackning" eller om "kontroll/styrning" i fråga om TTSA. 

Men som den eviga optimist jag är, så hoppas jag att detta mycket märkliga "To the Stars Academy" ska resultera i att media, allmänheten och forskarvärlden ska bli medvetna om att UFO-fenomenet existerar och att det därför är värt att ta på allra största allvar. 

Samtidigt lägger jag till en skopa realism i min optimism, vilket innebär att jag blir en försiktig optimist och inser att det kan gå med TTSA som med andra liknande initiativ genom historien; det blir kattskit av allt. Men det återstår att se. Spännande, eller hur?!

Så titta och lyssna på videoklippet nedan (längd 39:24 minuter) som visar när personerna bakom "To the Stars Academy" hösten 2017 offentliggjorde sitt initiativ och sina målsättningar.



Watch and hear about how we plan to bring transformative science and engineering to global citizens and support breakthrough research, discovery and innovation that can benefit humanity. 
 Including: Chris Mellon: FMR Deputy Asst Secretary of Defense for Intelligence , Jim Semivan: FMR Sr. Intelligence Service, CIA’s Directorate of Operations,  Dr. Hal Puthoff: Director of DOD/CIA/DIA Scientific Research Programs, Steve Justice: FMR Advanced Systems Director for Lockheed Martin’s “Skunk Works”,  Luis Elizondo: FMR Director of Programs to Investigate Unidentified Aerial Threats, USG.






Varför en intervju med en av USAs rikaste män och ägaren till bland annat ett rymdfärdsföretag som har ett kontrakt med NASA? Jo, mannen som intervjuades av "60 Minutes" i 2017, heter Robert Bigelow, och han var en av sponsorerna till Pentagons hemliga UFO-program, som avslöjades i bland annat New York Times den 16/12 2017. Ledaren för det hemliga UFO-programmet i Pentagon var Luis Elizondo, som nu är informations- och säkerhetsansvarig på "To the Stars Academy (TTSA)."

Besökaren kan läsa mer om Pentagons hemliga UFO-program och Robert Bigelows inblandning i programmet i ett av mina äldre inlägg här.

Det är väl inte ett antagande helt taget ur luften att säga att Robert Bigelow på något sätt är involverad i TTSA? Med tanke på TTSAs intentioner och målsättningar, och på vad Robert Bigelow säger i detta korta utdrag (längd 2:30 minuter) från intervjun gjord av "60 Minutes."



 On May 28, 2017, Robert Bigelow — real estate mogul and founder of the inflatable space habitat company Bigelow Aerospace now in contract with Nasa — did an interview with 60 Minutes on CBS, in which he said he aliens have definitely visited Earth.



Låt oss se vad framtiden kommer att utvisa och resultera i angående UFO-fenomenets status som ett ämne att ta på största allvar och att bedriva en öppen och seriös forskning kring. Oavsett om det bakom UFO-fenomenet döljer sig utomjordingar eller inte, så är de teoretiska kunskaperna och teknologin bakom dessa UFOn något som mänskligheten är i ett stort behov av att kunna använda på fredliga  och gynnsamma sätt för alla.  För alla, inte för ett fåtal.

Ta hand om dig och ha det gott!

Janne

No comments: