Saturday 17 March 2018

Are UFOs man made or ET made? Or both?

UFO-fenomenet existerar. Det är verkligt. Men vad, vem eller vilka ligger bakom UFO-fenomenet? Med tanke på de flygmanövrar som dessa UFO utför - som trotsar fysikens lagar så som vi känner till dem idag - är det många som är övertygade om att den teoretiska kunskapen och teknologin bakom UFO-fenomenet måste vara utomjordiskt. Men vi har i dagsläget inga bevis för att UFO-fenomenet är orsakat av utomjordingar. 

Längre ner i inlägget hittar du några korta videoklipp som kan fungera som en utgångspunkt för att börja tänka kring vad detta inlägg handlar om och eventuellt även förtydliga vad jag skriver i det som följer. De korta videoklippen kan fungera som en startpunkt för den intresserade läsaren att inleda sin egen utforskning av främst följande fråga:

Kan det vara en grupp människor, som utan allmänhetens kännedom har tagit fram och utvecklat en superavancerad teknologi, som ligger bakom UFO-fenomenet?
En grupp människor som jag kallar "skuggregering": en transnationell sammanslagning av människor främst inom militär, underrättelsetjänst och privata företag, som agerar i stort sett oberoende av och utan över- och insyn från sina egna länders regeringar, juridiska instanser och budgetramar. 

En vanlig hypotes inom ufo-kulturen är att UFO-fenomenet är en blandning av UFO som har ett jordiskt och mänskligt ursprung och UFO som har ett icke jordiskt och icke mänskligt ursprung. Grundat på mina egna efterforskningar i ufo-ämnet, anser jag detta var en rimlig hypotes. 

Ett fåtal inom ufo-kulturen är av åsikten att alla bevittnade UFO är av jordiskt och mänskligt ursprung. Det vill säga, att en grupp människor har lyckats att förstå och praktiskt omsätta kvantmekaniska processer till en superavancerad teknologi. Ett ytterligare fåtal har övertygelsen att alla UFO som blivit observerade och bevittnade är tillverkade och styrda av en eller flera olika former av utomjordisk intelligens.

De flesta inom ufo-kulturen håller det för troligt att till exempel den amerikanska försvarsmakten sedan många decennier tillbaka har haft tillgång till en utomjordisk teknologi och utifrån den tagit fram anpassade varianter och tillämpningar att sätta i, så att säga, jordiska farkoster. Hur man har kommit över denna superavancerade utomjordiska teknologi finns det också skilda åsikter om och mer eller mindre troliga hypoteser om inom ufo-kulturen. Den populäraste, men omstridda, förklaringen på det sistnämnda är UFO-krashen (eller krasherna) i Roswell 1947. 

Men det verkligt intressanta och mest viktiga handlar inte om vem som har rätt angående ovan beskrivna. Många inom ufo-kulturen har en tendens att fastna i detaljer och i debatter om dessa detaljer som egentligen bottnar i en kamp mellan stora egon. Dessa personer, ofta drivna av ett behov att hålla sig relevanta och/eller att tjäna pengar, missar det relevanta och den stora bilden.

Det viktiga är förstås att kunna verifiera eller falsifiera att det existerar en skuggregering som sedan slutet på 1940-talet har lagt beslag på och "äger" UFO-frågan. Det viktiga är att kunna verifiera eller falsifiera att det finns en skuggregering som inte endast vet att UFO-fenomenet existerar utan möjligtvis även vem/vilka/vad som ligger bakom fenomenet, samt att verifiera eller falisfiera att denna skuggregering möjligtvis har utvecklat en superavancerad teknologi som resten av världen inte tillåts att ta del av.

Om denna superavancerade teknologi är ett resultat av att ha studerat utomjordisk teknologi eller inte, är i det stora hela inte det viktiga, enligt mig.

Det viktiga är vilka intentioner denna eventuella skuggregering har med sin superavancerade teknologi, det vill säga, om en sådan skuggregering och/eller superavancerad teknologi existerar. Som bekant kan alla former av kunskap och teknologi användas i både konstruktiva och destruktiva syften. Hur en kunskap och teknologi används beror helt och hållet på mognadsgrad, empatisk förmåga, etiska värderingar, med mera, hos användaren eller användarna av teknologin.

Personligen vill jag ha evidens för att människan besitter en superavancerad teknologi som skulle kunna användas i fredliga och konstruktiva syften (t ex renare energikällor) snarare än i militära syften. Om en sådan superavancerad teknologi existerar idag, men som undanhålls för allmänheten och för stora delar av gruppen personer i den offentliga statsapparaten, så anser jag det vara av vikt att allmänheten får kännedom av en sådan teknologi, vad den skulle kunna användas till (både konstruktivt och destruktivt), vilka konsekvenser teknologin skulle kunna ha (både positiva och negativa), för vem, osv. 

Med andra ord; en sådan superavancerad teknologi - om den existerar - ska inte vara förbehållet ett fåtal människor att känna till och bestämma över hur den ska användas eller inte. Tillgången till och kontrollen över en sådan superavancerad teknologi bör vara hela världens gemensamma ansvar.

Jag är medveten om, och jag vill betona, att jag förenklar och generaliserar en mycket komplex fråga i texten ovan. Exempelvis är frågan om möjligheterna överväger riskerna med ett tillkännagivande av en superteknologi som kan användas för både konstruktiva och destruktiva syften inte lätt att ta ställning till med tanke på det geopolitiska läget i dagens värld. Frågan är alltså om mänskligheten är mogen för att hantera och ansvara för en sådan superteknologi (om den existerar)?

Det är inte heller så enkelt som att alla de som ingår i vad jag kallar en skuggregering är "onda". De drivs inte alla av själviska och giriga motiv eller av makt- och kontrollbehov. Jag kan tänka mig att det precis som i alla andra mänskliga grupperingar och sammanhang finns olika åsikter bland medlemmarna i skuggregeringen, och det finns förmodligen splittringar angående frågan om superteknologin även i fortsättningen ska undanhållas för allmänheten  eller om den ska göras känd för resten av mänskligheten.

Och jag kan tänka mig att båda lägren i frågan - "ja" till fortsatt undanhållande eller "nej" till fortsatt undanhållande - kan ha rimliga och relevanta argument för sina respektive ståndpunkter. Sedan finns det förmodligen varianter och kompromisser på åsikter och ståndpunkter kring frågan inom skuggregeringen: till exempel att avslöja valda delar av superteknologin för allmänheten, men att fortsätta undanhålla andra delar. 

Nedan har jag samlat ihop några korta videoklipp som är menat att fungera som exempel på att det inte är orimligt att anta att en grupp av personer har i sin ägo en superteknologi som största delen av jordens befolkning inte har en susning om att den existerar eller ens kan föreställa sig vad den är kapabel till. 

Varifrån eller hur denna skuggregering har fått eller tagit fram denna superteknologi är alltså enligt mig ganska ointressant i det stora hela. 

Det väsentliga är att gå till botten med huruvida en superavancerad teknologi som undanhålls för oss av en maktelit är sant eller falskt. Ingen enskild människa eller en enskild grupp av människor ska ha makt och kontroll över en teknologi som potentiellt sett kan förändra världen till det bättre för alla i form av till exempel renare energikällor och mer hållbar energiproduktion- och konsumtion. 

Under respektive videoruta skriver jag mer om vad respektive videoklipp handlar om och i samband med vissa av videoklippen finns det länkar till ytterligare material och information att utforska vidare om man vill det (t ex finns det länkar till skeptiska åsikter och motargument till vad som tas upp i några av videoklippen). Efter videoklippen gör jag en sammfattande kommentar av syftet med detta inlägg och vilka frågor som läsaren kan ta med sig från inlägget och fundera vidare på.








Klippet ovan (längd 7:41 minuter) är ett utdrag från en dokumentär av BBC med namnet "Riddle in the Skies." I den dokumentären, och i utdraget ovan, medverkar en militär och ingenjör vid namn Edgar A. Fouche.

Ed Fouche påstår att han arbetade som säkerhetsvakt på det ökända "Area 51" åren 1976 till 1979. Han höll tyst om sitt arbete på Area 51 i över 30 år innan han började ge offentliga presentationer om till exempel den påstådda superavancerade militära farkosten, TR-3B. Denna superavancerade farkost är, enligt Fouche, ett resultat av ett samarbete mellan US Air Force och privata aktörer som Lockheed Martin och Boeing.

Naturligtvis möttes Ed Fouches presentationer av mycket skepticism - en del befogad och rimlig, annan inte så - både gällande hans påståenden i stort om att ha arbetat på Area 51 och olika detaljer gällande teknologin och vetenskapen bakom TR-3B.

Genom en "Freedom of Information Act (FOIA)"-begäran så har mycket av Ed Fouches militära träning och bakgrund kunnat verifieras. Dokumenten från FOIA visar att Ed Fouches påstående att ha jobbat på Area 51 mellan åren 1976-1979, stämmer.

Den som vill veta mer om debatten kring Ed Fouche och hans påståenden om vad som pågår på Area 51, kan se på videoklippet här.

Den översta länken nedan visar de dokument som Edgar Fouche visade upp om sin militära bakgrund och karriär, och vars äkthet blev starkt ifrågasatta.  FOIA-dokumenten har alltså bekräftat äktheten av Ed Fouches bakgrund och karriär. Av det följer förstås inte att Fouches berättelse om TR-3B är sann.
Den andra länken är ett dokument där Ed Fouche svarar på olika frågor gällande den superavancerade militära farkosten TR-3B. Bland annat kan man läsa vilka de inblandade aktörerna var i framtagandet och byggandet av TR-3B.

Edgar Fouch´s Military and DoD reference documents

Q & A about TR-3B, Ed Fouche

En artikel som säger sig veta att Edgar A Fouches historia om TR-3B är ett påhitt kan läsas på följande länk: The TR-3B is most likely a hoax.








Klippet (längd 14:29 minuter) visar ett utdrag från en nästan tre timmar lång presentation av Dr Steven Greer. Dr Greer har nämnts i några av mina andra inlägg, men för den som inte har läst de inläggen eller inte är bekant med Dr Greers arbete sedan tidigare kan läsa mer om honom och hans arbete på följande länk, Disclosure Project. Läsaren bör ha i åtanke att Dr Greer idag är en mycket omstridd person inom ufo-kulturen. Han har gjort många bra saker för att göra ufo-ämnet mer legitimt bland allmänheten och media, i synnerhet under 1990-talet och i början på 200-talet. Samtidigt har Dr Greer gjort en del tvivelaktiga påståenden som har skadat hans förtroendekapital, men också anseendet hos ufo-ämnet i stort. Dock är det han säger i klippet ovan rimligt och förhållandevis underbyggt av till exempel militära dokument och vittnesmål från personer som arbetat med hemliga militära projekt i företag som Lockheed Skunkworks Martin, Boeing, m.fl. 

I klippet ovan beskriver Dr Greer skillnaden mellan "ET made UFOs" och "man made UFOs." Cirka 5:45 minuter in i klippet visar han en modell av en triangelformad UFO som påminner om en TR-3B, men Dr Greer använder inte den beteckningen. 

Lyssna extra noga på vad Dr Steven Greer säger med början 9:10 minuter in i klippet och fram till cirka 11:20 minuter. 





Enligt Dr Steven Greer med flera, så var Ronald Reagan en av få presidenter sedan Eisenhower på 1950-talet, som var tillåten en viss insyn i UFO-fenomenet av skuggregeringen (militär, underrättelsetjänst, privata sektorn). Men, enligt sägnen, gav skuggregeringen Reagan ett urval av information och vinklat på ett sätt så att UFO-fenomenet framstod som ett hot mot USA och resten av världen. Med andra ord, Ronald Reagan fick intrycket av att UFO-fenomenet är helt och hållet ett resultat av utomjordisk aktivitet, och att dessa utomjordingar utgjorde ett hot. 

Ni som är i min ålder (jag är född 1975) kommer säkert ihåg Ronald Reagans på den tiden omtalade och starkt ifrågasatta "Stars Wars"-program. Enligt Dr Greer och andra, så var detta "Stars Wars"-program inte ett försvarsprogram mot ryska kärnvapen-missiler, utan ett försvarsprogram för att kunna upptäcka och skjuta ner utomjordiska farkoster. Det sistnämnda låter osannolikt. 

I klippet ovan (cirka 29 sekunder) ses Ronald Reagan hålla ett tal i FN:s generalförsamling den 21/9 1987. Han kom att hålla samma tal ytterligare 4 gånger i olika sammanhang under sitt presidentämbete. 

I talet pratar Ronald Reagan om ett hypotetiskt scenario då jorden är hotat från en annan intelligent civilisation från yttre rymden, och hur ett sådant yttre hot skulle kunna förena hela mänskligheten i en gemensam ansträngning mot ett sådan yttre fiende. 





Helt nyligen höll Donald Trump ett tal - videoklippet (ca 2:15 minuter) är ett kort utdrag av det talet - där han pratade om rymden som, "space as a war fighting domain", och att USA därför behöver " a space force." Det är upp till besökaren att bilda sig en egen uppfattning om varför USAs nuvarande president säger som han gör i talet.






I detta videoklipp (ca 25 minuter) berättar en före detta chefsforskare på bland annat Lockheed Martin om vilka olika militära projekt han varit inblandad i och vetenskapen bakom den påstådda superavancerade teknologin som hålls hemlig för allmänheten. Namnet på den pensionerade chefsforskaren är, Boyd Bushman. Ignorera intervjuaren som är helt okritisk till det som Bushman berättar. Vad Bushman berättar om relationen mellan gravitationen och magnetism och de enkla demonstrationer han gör av den relationen är mycket intressant och underhållande. Dock är jag ingen teoretisk fysiker eller ingenjör, så jag är försiktig med att göra någon bedömning av riktigheten i Bushmans vetenskapliga teorier och demonstrationer. 

För ett skeptiskt perspektiv på vad Boyd Bushman påstår i videoklippet ovan och i andra sammanhang läs här.


******************************************************************************


Så frågan jag har ställt i detta inlägg är om det finns eller inte finns en grupp av människor som har tagit fram och utvecklat en gångbar superavancerad teknologi som de inte vill dela med sig av till resten av världen? Om ja, så blir följande fråga väsentlig: vilka är de potentiella möjligheterna och riskerna med att göra denna eventuella superavancerade teknologi känd för resten av världen?

Vi kan utan att konspirera eller spekulera säga att det finns "black programs" som budgeteras med "black money" i den amerikanska förvarsmakten och kongressen. Eller som dessa hemliga program - vars budget inte syns i de vanliga offentliga räkenskaperna - även kallas, "Unacknowledged Special Access Programs" (USAPs). Det är endast ett fåtal senatorer i de olika kommitteerna som har ett så kallat "need to know" (vilket är viktigare än behörighet till "top secret") och därmed en insyn i dessa black programs som läggs ut på privata aktörer som Lockheed Martin, etc. 

Mycket mer än så är svårt att säga med en hög grad av säkerhet. Övrigt blir antagande och spekulation. Så jag överlåter till läsaren att på egenhand gräva vidare i ämnet och komma fram till sina egna svar på och slutsatser om UFO-fenomenet har mänskliga orsaker eller inte. Eller om det är både och. 


Ha det gott!

Janne





No comments: