Monday 12 March 2018

Historian Richard Dolans explains the UFO secrecy in 10 minutes.


"Richard Dolan explains some of the high points of the on-going UFO cover-up, but it's not your average lecture."



Historikern och författaren, Richard Dolan, ger en snabbkurs i vilka beläggen är för att USAs regering och försvarsmakt sedan slutet på 1940-talet officiellt har vägrat att erkänna UFO-fenomenets existens. Samtidigt som de inofficiellt och bakom stängda dörrar har tagit UFO-fenomenet på största allvar, och förmodar jag, varit väldigt förbryllade och oroliga över dessa objekt som utan några problem flyger in och ut ur känsliga luftrum och över välbevakade anläggningar (i många fall med kärnvapen).

Dolan berättar om betydelsen av "Freedom of Information Act" (FOIA) som kom på 1970-talet, och som gjorde att UFO-undersökare och andra intresserade medborgare kunde få tag på och läsa tidigare "classified" och några få "top secret" dokument angående den amerikanska försvarsmaktens stora uppmärksamhet på UFO-fenomenet och hur allvarligt fenomenet ansågs vara mot den nationella säkerheten.

Dolan läser och visar några av de mest viktiga av de tidigare sekretessbelagda dokumenten från US Air Force, CIA, m fl.

Vad som är viktigast att förstå och ta med sig från Richard Dolans 10 minuters genomgång är att det utan tvekan är belagt att USAs regering och försvarsmakt inofficiellt har erkänt UFO-fenomenets existens.

Märk väl, inofficiellt. Officiellt och formellt  mot allmänhet och media fortsätter de att förneka UFO-fenomenets existens. Vad alla mer eller mindre insatta och seriösa inom ufo-kulturen jobbar för är att USAs regering och försvarsmakt ska ändra sin officiella hållning angående UFO-fenomenet, och för hela det amerikanska folket, och resten av världens befolkning, i minsta fall erkänna UFO-fenomenets existens. Detta med vad, hur och vem angående disclosure finns det en massa åsikter och antaganden om inom ufo-kulturen.

De cirka 4 sista minuterna av klippet beskriver Richard Dolan varför militärens egna initiativ till officiella UFO undersökningar som "Project Blue Book" och "The Condon Report" var skämt till undersökningar. Mer av PR-trick och för att ge intryck av att tillmötesgå medborgarnas krav (intresset för UFO-fenomenet var mycket stort bland allmänheten i USA på 1950- och -60-talet).

Jag kommer inte ihåg om Dolan nämner detta i klippet, men U S Air Force gjorde utom synhåll och kännedom för allmänheten sina egna studier av UFO-fenomenet; "Project SIGN" och "Project GRUDGE."

Nyfikna besökare kan själv undersöka dokumenten om "SIGN" och "GRUDGE" via denna länk Project Blue Book Archive. Den leder till ett av mina inlägg; skrolla ner och du hittar en lista med länkar till olika webbsidor med pålitlig och trovärdig information om UFO-fenomenet. Länken ifråga är den sjätte i listan räknat uppifrån.


Håll till godo och ha det gott!

Janne


No comments: