Sunday 25 March 2018

A fool or a genius? Maybe both?

Milton William "Bill" Cooper (6 maj 1943 - 5 november 2001). 


Det finns oerhört mycket att säga om Milton William "Bill" Cooper, hans undersökningar om UFO-fenomenet och slutsatser om planerna på en "New World Order." Både respektfulla och kritiska ord.

Eftersom jag tycker att personangrepp, eller vad som kallas "ad hominem"-argument, varken är relevanta eller etiska när man ska bedöma och värdera någons påståenden ,undersökningar och slutsatser, så tänker jag endast säga att "Bill" Cooper som person troligen var komplex. Vilket de flesta människor är på både gott och ont. Dessutom kände jag honom inte. Jag har aldrig träffat eller pratat med honom. Så hur kan jag göra uttalanden om hans karaktär?

Under de båda videoklippen så hittar besökaren länkar till ytterligare information om Bill Cooper som person och om hans undersökningar och slutsatser om bland annat UFO-fenomenet som har gjort honom beundrad och kritiserad, älskad och hatad, respekterad och förkastad inom "konspirations- och ufologivärlden."

Bill själv ville å andra sidan inte bli förknippad med vad han kallade "uFoologi." Varför inte gör han klart i länken nedan med namnet "Roswell. Fragment of evidence," som leder till ett avsnitt i hans radioprogram.

Anledningen till att jag gör ett inlägg om Bill Cooper är för att hans undersökningar och slutsatser hade en stark påverkan på hela konspirationskulturen när han började att presentera sin information offentligt i slutet på 1980-talet. Och hans information och slutsatser om bland annat UFO-fenomenet kan fortfarande höras starkt i UFO-ämnet och debatten.

En annan anledning till att jag gör ett inlägg om Bill Coopers arbete är för att jag tycker att han alltför sällan nämns, refereras till eller får "credit" för de hypoteser, teorier och åsikter som förekommer i dagens diskussioner om UFO-ämnet, eller kanske framför allt hos dem som pratar om och tror på en maktelit som planerar en "new world order."

Personligen håller jag inte med Bill Coopers övertygelse om att det finns en grupp människor i höga maktpositioner - "makten bakom tronen" - som arbetar för att få till en slags socialistisk/kommunistisk världsregering.

Men kanske Bill Cooper i sitt radioprogram, "The Hour of the Time", och sin bok "Behold the pale horse", var inne och nosade på några känsliga punkter för framför allt den amerikanska regeringen och försvarsmakten? Bill Cooper blev trots allt kallad "den farligaste radiovärden i Amerika" av den dåvarande presidenten Bill Clinton. Detta kan man bland annat läsa i filen som FBI har om Bill Cooper och som kan hittas nedan som en länk.

Bill Cooper dog i en skottlossning med polisen den 5 november 2001.




Bill Cooper - The CNN Interview - Rare 
This CNN interview with Bill was shot in a private hotel suite in Atlanta, GA in 1992. Bill details for the reporters the history and underlying causes behind the forces trying to subvert our Republic.


I denna intervju för CNN (ca 2 timmar) berättar Bill Cooper bland annat om sin tid inom det amerikanska flygvapnet och flottan (The U S Navy), och vilken information han såg under sin tid i det militära som kom att förändra hans syn på sig själv och verkligheten. Han ger i denna intervju en översikt om de två stora ämnen som han skulle forska kring och försöka komma fram till en sanning om resterade del av sitt vuxna liv; UFO-fenomenet och planerna på en socialistisk/kommunistisk världsordning (New World Order). 

För den besökare som tittar på intervjun ovan och lyssnar på något avsnitt av Bill Coopers radioprogram kommer att märka en stor skillnad i hans sätt att vara och prata. Jag skulle gissa att Bill Cooper så som han är och pratar i intervjun ovan ligger närmare hans "sanna" personlighet än den personlighet som framkommer i hans radioprogram.










"Project Redlight II", från 1992, av Milton William "Bill" Cooper (längd 1 timme 38 minuter). Bill Coopers egengjorda dokumentär om den hemliga och mytomspunna militära anläggningen vid Groom Dry Lake i den norra delen av Nevadaöknen, kan vara historisk. Historisk i den meningen att Bill Cooper förmodligen är den första civila personen att fånga dessa UFOs som testas vid Groom Dry Lake - eller "Area 51" - på film.

Några av de sekvenser av UFOs som Bill Cooper lyckats att filma i denna dokumentär är bland de bästa jag har sett. Mer specifikt kommer de bäst filmade sekvenserna av UFOs som testas av den amerikanska militären vid dessa hållpunkter:

1) Med start cirka 41:15 minuter in i dokumentären fram till cirka 45 minuter. 
2) Med start cirka 52:58 minuter in i dokumentären fram till cirka 58 minuter.

Förutom att titta på dessa UFOs spektakulära flygmanövrar i ovannämnda sekvenser, så lyssna även noga på vad Bill Cooper säger om dessa UFOs under sekvenserna ifråga.

En tredje mycket intressant filmad sekvens av ett massivt, metalliskt och okonventionellt flygande objekt startar cirka 1 timme och 36 minuter in i dokumentären och den sekvensen avslutar också dokumentären som i sin helhet varar i 1 timmer och 38 minuter. 


Ytterligare information om Bill Cooper och hans arbete.


Nedan hittas alltså länkar till ytterligare information om Bill Cooper och vad han kom fram till i sina arbeten om t ex "The New World Order" och ufo-fenomenet. Den tredje länken räknat uppifrån leder till FBIs fil (349 sidor) om varför Bill Cooper var efterlyst. Man kan även läsa om de många olika uppfattningar och åsikter som människor hade om Bill Cooper som person. 



Bill Coopers radioprogram, liksom hans bok "Behold the pale horse", blev snabbt kult, och är fortfarande kult, bland en stor grupp människor inom "konspirationskulturen" runt om i världen. Debut för hans radioprogram var den 4 januari 1993, och det sista avsnittet sände han samma dag som skulle att bli hans dödsdag, den 5 november 2001. Bill sa själv att han gick in i en roll under sitt radioprogram, vilket innebar att han var mycket tuff mot sina lyssnare och de som ringde in till programmet. Han brydde sig inte om ifall människor skulle hata honom. Det enda som var viktigt för honom var att sanningen kom fram och att människor kunde belägga sina påståenden med fakta. 



Jag länkade till detta specifika avsnitt av Bill Coopers radioprogram för att det får representera Bill Coopers kompromisslösa inställning till att man ska kunna underbygga sina påståenden och slutsatser med fakta. Han tyckte att mycket av informationen och materialet som togs fram av så kallade ufologer om UFO-fenomenet visade en stor brist på trovärdighet och rimlighet. I detta avsnitt med namnet "Roswell. Fragments of evidence," går han hårt åt en specifik rapport om UFO-fenomenet som var aktuell när avsnittet ifråga sändes.









       


Ha det gott!

Janne





No comments: