Saturday 21 April 2018

Mainstream journalist, Leslie Kean - UFOs, Pentagon and New York Times.


http://www.openminds.tv/leslie-kean-ufos-and-the-new-york-times-january-16-2018/41490

Open Minds UFO Radio: Leslie Kean is an investigative journalist who has been published internationally and nationally in the Boston Globe, Baltimore Sun, Atlanta Journal-Constitution, Providence Journal, The Nation, International Herald Tribune, Globe and Mail, and Journal of Scientific Exploration, among other publications. She is the author of UFOs: Generals, Pilots, and Government Officials Go on the Record, a New York Times best seller, and numerous articles on the subject of UFOs. She is coauthor of Burma’s Revolution of the Spirit and cofounder of the Coalition for Freedom of Information. She lives in New York.
 She is the co-author of the recent article in The New York Times revealing the U.S. Department of Defense’s Advanced Aerospace Threat Identification Program. We are lucky enough to be the first among the non-mainstream media to have the opportunity to interview Leslie on how the story came about, and what other pieces of information she may be able to share about the program.
The interview with Leslie Kean starts about 25:15 minutes into the program. Very interesting interview! //Janne


Länken överst på sidan leder till webbsidan "Open Minds" och deras radioprogram som handlar om olika aspekter av UFO-fenomenet. I detta avsnitt från 16/1 2018, är journalisten, Leslie Kean, gäst i programmet och en av artikelförfattarna till den omtalade artikeln i New York Times som handlande om Pentagons hemliga UFO-program som startade 2007. Besökaren kan läsa den artikeln i länken i citatets ovan andra stycke ("recent article").  Jag har också skrivit ett inlägg om och kommenterat samma artikel, och i det inlägget finns även en videointervju med den före detta chefen för Pentagons hemliga UFO-program.

För att repetera och förtydliga; bloggens innehåll har i och med inlägget med Dr Bruce Maccabee (kopplingen mellan FBI och UFO-fenomenet), skiftat fokus från den fysiska aspekten av UFO-fenomenet till aspekten, eller frågan, om vad världens militär - med USA i spetsen - har för kunskap om UFO-fenomenet. Samt om militären, och andra inblandande aktörer som underrättelsetjänst och privata aktörer, har kunskap om UFO-fenomenet som de av olika anledningar döljer för resten av oss?

För besökare som nyligen har hittat bloggen och inte har tagit del av materialet i inläggen med början i februari i år, så kan jag klargöra att jag med den fysiska aspekten av UFO-fenomenet menar att UFOs är fysiska objekt som uppför sig som att de är styrda med avsikt och intelligens, samt gör flygmanövrar som tyder på en superavancerad teknologi. Den fysiska aspekten av UFO-fenomenet är validerat. Den fysiska aspekten av UFO-fenomenet är ett faktum.

Fokuset på den fysiska aspekten av UFO-fenomenet som mina inlägg har haft sedan starten av bloggen i februari i år, kom till ett slut med inlägget som innehåller en av de bättre dokumentärerna om UFO-fenomenet, "OUT OF THE BLUE." Den dokumentären kan ses som en sammanfattning av innehållet i de inlägg jag har lagt ut tidigare och som i stort sett alla fokuserar på den fysiska aspekten av UFO-fenomenet.

I och med Dr Bruce Maccabees presentation om kopplingen mellan FBI och UFO-frågan, har alltså fokuset skiftat från den bekräftade aspekten av UFO-fenomenet - Oidentifierade Flygande Objekt existerar, de är ett faktum - till en mer spekulativ och komplex aspekt av UFO-fenomenet.

Denna mer spekulativa och komplexa aspekt handlar om militärens inblandning i, intresse av och kunskaper om UFO-fenomenet. För besökare som känner till t ex Richard Dolans och Dr Bruce Maccabees arbete om denna aspekt av UFO-fenomenet, så är handlar frågan egentligen inte "om" militären har tagit UFO-fenomenet på allvar eller inte - militären har tagit, och tar, UFO-fenomenet på allvar - utan frågan handlar mer om vad militären vet, om militären avsiktligt har dolt sin kunskap om UFO-fenomenet för allmänheten, och i så fall, varför/vilka är skälen/är skälen legitima.

Men denna aspekt av UFO-fenomenet går bortom fenomenet i sig. Denna aspekt handlar till en mycket stor del även om demokrati och rättssamhället.

För en stor fråga är om det sedan slutet på andra världskriget har utvecklats en "skuggregering", "a military and industrial complex" som Eisenhower och Kennedy benämnde hotet mot samhället, eller "a national security state", som bland annat historikern Richard Dolan kallar denna urspårade "skuggregering" och hotet mot demokratin? Eller handlar sådana åsikter och antaganden om en "skuggregering" om ogrundade konspirationsteorier?

Leslie Kean, undersökande journalist, ger sin uppfattning om frågorna ovan i intervjun gjord av programledaren, Alejandro Rojas. Men framför allt pratar och diskuterar Leslie Kean och Alejandro Rojas om Leslies inblandning i artikeln om Pentagons hemliga UFO-program, som publicerades i New York Times (NYT) i mitten av december 2017. De diskuterar också möjliga konsekvenser för UFO-fenomenets status som ett viktigt och seriöst ämne, efter att UFO-fenomenet fått uppmärksamhet i mainstream media (i USA fick artikeln i NYT stor uppmärksamhet och diskuterades i andra seriösa tidningar och tv-program).

Intervjun med Leslie Kean börjar cirka 25:15 minuter in i avsnittet. Innan dess pratar Alejandro Rojas och hans "side kick" om aktuella händelser, frågor och teman inom UFO-fenomenet på ett både lättsamt och seriöst sätt.

Jag tycker det är mycket intressant att lyssna på Leslie Kean berätta hur artikeln kom till, hennes uppfattning om personerna bakom Pentagons hemliga UFO-program, om "konspiration" eller inte, med mera.

Håll till godo och ha det gott!

Janne






No comments: