Sunday 15 April 2018

Award winning UFO documentary: "OUT OF THE BLUE."

UFOTV PRESENTS S1, A149: OUT OF THE BLUE - HD Feature film. Published on Youtube 9th November 2011. Duration; 1:47:29.

From UFOTV®, accept no imitations. Narrated by Peter Coyote, OUT OF THE BLUE is widely considered one of the best documentary films ever made about UFOs and was directed by celebrated filmmakers James Fox, Tim Coleman and Boris Zubov. The films producers traveled around the world to investigate some of the most famous UFO events on record. Through exclusive interviews with high-ranking military and government personnel, this award-winning film supports the theory that some UFOs are of extraterrestrial origin. This film features Governor Fife Symington, Astronaut Dr. Edgar Mitchell, Russian General Leonid Aleviev, President Jimmy Carter, Cosmonaut Major General Pavel Popovich, UK Admiral Lord Hill Norton, Physics Professor Dr. Brian Greene, President Gerald Ford, Astronaut Colonel Gordon Cooper. White House Chief of Staff John Podesta, and many more. Presents an International Scope, Quality Testimony, and Scientific Perspectives. OUT OF THE BLUE provides a Definitive Investigation of the UFO Phenomenon.
 "The weirdest thing about the documentary OUT OF THE BLUE is how weird it isn't." - TV Guide
"...methodically lays out out an argument that something is out there." - Associated Press
"OUT OF THE BLUE emerges as one of the very best films ever produces on this, one of the most interesting in the history of science." - Skeptic Magazine

Jag kan hålla med om att dokumentären "OUT OF THE BLUE" är en av de bästa dokumentärerna om UFO-fenomenet som jag har kommit över och sett hittills. Regissörerna och producenterna har gjort ansträngningen att resa jorden runt och intervjua högst trovärdiga och kompetenta personer om olika aspekter av UFO-fenomenet.

Dock är jag tveksam till dokumentärens tydliga och onyanserade vinkling av att UFO-fenomenet handlar om utomjordisk aktivitet, eller att det "måste" handla om utomjordisk aktivitet.

Min personliga åsikt, som jag hoppas att den regelbundna besökaren av denna blogg är medveten om vid det här laget, är att UFO-fenomenet är verkligt och därför kan och ska tas på största allvar, samt kan och ska utforskas och undersökas med vetenskapliga metoder. En öppen och transparent forskning vars metoder och resultat allmänheten ska kunna ta del av. Men jag är inte av åsikten att det är självklart att UFO-fenomenet, eller i samtliga oförklarliga UFO-fall, handlar om utomjordisk aktivitet.

Enligt mig har det bedrivits alltför lite gedigen forskning kring UFO-fenomenet för att vi i dagsläget ska kunna dra några säkra slutsatser om vad, hur och varför om UFO-fenomenet. Det finns många hängivna och duktiga personer som har tagit fram intressant och viktig information om UFO-fenomenet på ett strukturerat och systematiskt sätt. Men vad "ufologin" saknar är en sammanhållen organisation, och resurser (pengar, teknologi, personer med vetenskaplig träning, osv). Denna brist är till exempel ett hinder för att med styrka och tyngd kunna sätta press på politiker att ta UFO-frågan på allvar och kräva svar/information från militär och underrättelsetjänst.

Med detta inlägg kommer bloggens innehåll att ändra karaktär. Hittills har mitt syfte varit att främst presentera information och material som visar att UFO-fenomenet är validerat. Det existerar, det är verkligt. Därför är det värt att ta på största allvar av allmänheten, media, politiker och forskningsvärlden. Men, och återigen, varken jag eller någon annan kan med säkerhet säga vad UFO-fenomenet handlar eller inte handlar om, vem/vilka som ligger bakom, varför, osv.

Med andra ord, mitt fokus på UFO-fenomenet har varit på den fysiska aspekten; UFOs är fysiska objekt med någon form av avancerad teknologi som får dem att utföra flygmanövrar som trotsar fysikens lagar som vi känner dem idag (jag tror dock att teknologin bakom UFOs flygmanövrar inte behöver strida mot vår nuvarande syn på och kunskap om hur universums lagar fungerar).

Framöver kommer jag att presentera information, material och personer som fokuserar på andra aspekter av UFO-fenomenet. Dessa aspekter är, om det är möjligt, än mer märkliga än den fysiska aspekten av UFO-fenomenet.

"OUT OF THE BLUE" kan ses som en sammanfattning av en stor del av den information som jag presenterat såhär långt på bloggen. De besökare som har tagit del av de flesta andra inläggen kommer att känna igen mycket av innehållet och personerna som medverkar i "OUT OF THE BLUE."

För en ny besökare av bloggen, och som är relativt oinsatt i UFO-fenomenet/ämnet, så är "OUT OF THE BLUE" en god introduktion till fenomenet/ämnet och varför det bör tas på allvar. Kom dock ihåg; det finns inga definitiva och säkra evidens för att UFO-fenomenet handlar om utomjordisk aktivitet, även om dokumentären ifråga vill vinkla det så.

Ett tips för den som ännu inte har sett eller hört det: 1:20:42 in i dokumentären visas en liten del av president Dwight D. Eisenhowers tal från den 17 januari 1961, där han pratar om hotet från "the military and industrial complex."

Det sistnämnda är en av aspekterna av UFO-fenomenet som jag ska fokusera mer på i inläggen framöver.

Håll till godo och ha det gott!

Janne




No comments: