Saturday 21 April 2018

FBI UFO files: "SECURITY MATTER - X."

SECURITY MATTER – X: THE UFO / FBI CONNECTION, with Dr. Bruce Maccabee. During the early years of UFO sightings (1947-1955) the FBI collected information provided by the Air Force. As with the proverbial "black hole" or "roach motel," information went in and didn't come out. No one outside the FBI (and few within) knew of the Flying Disc File with reports labeled "Security Matter - X." – the REAL X-files. Not until 1977, when Maccabee received the Flying Disc file from the FBI as a result of a request under the Freedom of Information Act, did more than a couple of people know that in the early years there were top Air Force officials who secretly and seriously considered the Interplanetary Hypothesis. The FBI, because of its penchant for collecting and storing information, acted as a sort of "window" on Air Force activities. Through the historical eyes" of the FBI one can see the internal struggle of the Air Force officials to make some sense of the flying saucer problem without publicly, or even privately, admitting that something unusual was really going on, something of potentially great importance. The FBI, too, "covered up" its initial interest in the flying saucer reports. When asked, in the 1960's, whether or not the FBI had ever been involved J. Edgar Hoover, Director, said "no." He lied. This lecture will present some of the early history of FBI involvement and the surprising (some might say "shocking") revelations about the Air Force UFO investigation.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Maccabee

Dr. Bruce Maccabee. UFO research website.

Interview with Dr Maccabee about the "X-files" in Popular Mechanics.


Besökaren kan läsa mer om Dr. Bruce Maccabees bakgrund, yrkeskarriär, osv, i de två översta länkarna ovan. Den tredje och nedersta länken leder till en intervju med Dr Maccabee om kopplingen mellan FBI och UFO-fenomenet, gjord av webbsidan "Popular Mechanics".

Videoklippet ovan "SECURITY MATTER - X: ..." visar en presentation av Dr Bruce Maccabee vars underliggande tema kan sägas vara motstridigheten i US Air Force och FBIs officiella och inofficiella hållning till UFO-fenomenet. Presentationen ifråga är ifrån, tror jag, år 2004 och var den andra av två presentationer som Dr Maccabee gjorde på en konferens kallad "X Conference" eller kort, "Xcon."

Fokus i presentationen ovan är historiken kring FBIs intresse och undersökningar  av UFO-fenomenet, både på eget initiativ och i samarbete med US Air Force.

Dr Maccabee bygger sin presentation på de 1600 sidor av information om FBIs inblandning i UFO-frågan han fick genom sin "Freedom of Information Act (FOIA)"- begäran han gjorde 1976.

Jag kan rekommendera besökaren att först läsa intervjun med Dr Maccabee i Popular Mechanics för  mer bakgrund och sammanhang till innehållet i hans presentation.

Varför ta del av Dr Maccabees presentation ovan? För det första är innehållet i presentationen intressant, och innehållet är framför allt intressant för att det bygger på och kommer från FBIs egna dokument. Det vill säga, vad Dr Maccabee presenterar och vad han påstår kan man själv kolla upp om man vill det. För det är viktigt att komma ihåg att hur kunnig och insatt Dr Maccabee än är - eller någon annan "ufolog" för den delen - så har han gjort en subjektiv bedömning och tolkning av vad vissa fakta står för, vad de kan betyda i ett större sammanhang, hur de hänger ihop med andra aspekter av UFO-fenomenet, osv. Det är inte säkert att andra kunniga och insatta personer i UFO-ämnet skulle tolka materialet på samma sätt eller dra samma slutsatser om materialet som Dr Maccabee.

För det andra tycker jag innehållet i presentationen är intressant för alla de uttryck och kommentarer av FBI och US Air Force om UFO-fenomenet som på ett indirekt sätt visar att UFO-fenomenet är verkligt. Dessa uttryck och kommentarer om UFO-fenomenet från FBI och US Air Force visar däremot på ett direkt sätt, och bortom allt rimligt tvivel, att underrättelsetjänst och militär i USA har tagit UFO-fenomenet på största allvar och ansett att fenomenet kan utgöra en risk för nationens säkerhet.

För det tredje visar Dr Maccabees presentation att underrättelsetjänst och militär i USA har ljugit om sitt intresse och undersökningar av UFO-fenomenet, samt om sin oro över om dessa UFOs utgör ett hot eller inte.

Varför de har ljugit den amerikanska allmänheten rakt i ansiktet är en annan och mer komplex fråga.

Men det viktiga för oinsatta personer i UFO-fenomenet att förstå är att det inte är en slump att UFO-fenomenet idag är stigmatiserat. Så var det inte i slutet på 1940-talet och en bit in på 1950-talet. Då var både allmänheten och media (främst i USA) mycket intresserade av UFO-fenomenet.

Men efter den "andra vågen" av UFO-observationer i USA under 1952, så utarbetade den amerikanska underrättelsetjänsten (främst CIA) och militären (inte endast Air Force) en strategi för att förneka kännedom om och förlöjliga UFO-fenomenet. De lyckades med sin "psykologiska krigföring." De lyckades med att framställa UFO-fenomenet som något som endast "foliehattar" är intresserade av och tar på allvar. Naturligtvis tog personer som levde på sin trovärdighet avstånd från UFO-fenomenet. Exempel personer inom vetenskap, politik och journalistik. 

Det sociala stigmat kring UFO-fenomenet håller i sig än idag. Vilket är olyckligt då UFO-fenomenet är validerat. Att det är verkligt är säkerställt bortom allt rimligt tvivel. Men ingen kan säga vad/vem/vilka som ligger bakom dessa UFOs. Därför skulle det behövas en kraftsamling för att ena och organisera undersökandet av UFO-fenomenet under en samordnande och operativ enhet. En sådan enhet ska vara offentlig och transparent. Den behöver resurser i form av lokaler, kompetent personal, utrustning/teknologi, etc. Dess undersökningar, metoder och resultat ska vara öppet och lättillgängligt för alla att ta del av, dess undersökningar bör publiceras i media och diskuteras på ett seriöst sätt.

Varför? Därför att mänskligheten är okunnig om den kanske största hemligheten i vår historia. Hemligheten kan vara att det bakom UFO-fenomenet ligger intelligenser från en annan planet/galax/dimension. Hemligheten kan vara att det bakom dessa UFOs ligger en grupp människor (jordbor) som har utvecklat en superavancerad teknologi som inte resten av världen får ta del av. Hemligheten kan vara att UFO-fenomenet är en komplex blandning av två ovan nämnda scenarion. Hemligheten bakom UFO-fenomenet kan vara ytterligare något annat - kanske någonting helt annat? - än de tre ovan nämnda scenarion.

Oavsett vilket scenario som döljer sig bakom UFO-fenomenet, så är det på tiden att hemligheten avslöjas och att mänskligheten får veta sanningen. Den superavancerade teknologi som får dessa UFOs att utföra sina otroliga flygmanövrar kan vara lösningen på många av de problem som jorden just nu har och kommer att ställas inför i framtiden. Inte minst de miljömässiga problemen.

Så vad jag försöker säga är:

UFO-fenomenet är validerat. Det är verkligt, och det är ett faktum som inte går att diskutera eller argumentera emot. Den superavancerade teknologi som ligger bakom dessa UFOs flygmanövrar kan innebära lösningen till många av dagens problem i världen. Därför spelar det ingen roll vad/vem/vilka som orsakar UFO-fenomenet. Däremot är det av största betydelse för mänsklighetens överlevnad och riktning på vår framtid att sanningen - vilken den än är - blir allmänt känd runt om i världen.

Därför är information om UFO-fenomenet som den som Dr Bruce Maccabee presenterar ovan, av stor vikt och hjälp för att utbilda allmänheten och media om fakta kring UFO-fenomenet och militärens inofficiella syn på och oro över UFO-fenomenet, och hur den inofficiella synen skiljer sig från deras officiella hållning.

Slutligen vill jag uppmärksamma besökaren på en sak angående Dr Bruce Maccabee: han har varit anställd av den amerikanska flottan (US Navy) som optisk fysiker. Han var anställd av flottan samtidigt som han började med sin UFO-forskning. Han har sagt att hans arbete inom den amerikanska flottan inte har haft någon koppling till hans intresse av och forskning om UFO-fenomenet.


Håll till godo och ha det gott!

Janne




No comments: