Sunday 15 April 2018

The Unknowns: Mystifying UFO cases.

The Unknowns: Mystifying UFO Cases, by Youtuber LEMMiNO. Published 30th of november 2017. Duration: 30:44 minutes. 

In this video I delve into the expansive and complicated history of American UFO research. More precisely, the government sanctioned undertaking known as Project Blue Book. Many hundreds of cases were left unresolved upon the project's conclusion in 1969. These were dubbed the unknowns. As someone who is largely unfamiliar with UFO history, I explore a select few of these unknowns in order to understand what makes them so mystifying.

En välgjord video av en svensk kille, som kallar sig "LEMMiNO", som beskriver hans personliga resa in i UFO-ämnet; från att ha varit tämligen ointresserad av UFO-fenomenet till att sätta sig in i ämnet och inse dess komplexitet. Och han inser på sin resa att något inte står rätt till med de så kallade officiella "undersökningar" av UFO-fenomenet som gjorts av den amerikanska militären. Den mesta kända av dessa officiella undersökningar är "Project Blue Book."

Ledaren för "Project Blue Book", Edward J. Ruppelt, skrev senare en bok om sina erfarenheter av och sina tankar kring vad "Blue Book" egentligen handlade om. Mer om detta i videons sista del med start 25 minuter in i videon och med titeln "Final Thoughts."

Den svenska killen illustrerar sin personliga resa från ett ganska okomplicerat förhållningssätt till ett mer komplext förhållningssätt till UFO-fenomenet/ämnet, genom att beskriva några historiska UFO-fall, och hur "Project Blue Book" avskrev dessa fall som orsakade av naturliga fenomen, trots flera väsentliga aspekter i fallen som visade på allt annat än naturliga orsaker.

Som jag har sagt många gånger tidigare och på andra ställen i bloggen: UFO är inte nödvändigtvis liktydigt med utomjordisk eller utomjordingar. Men det är något konstigt med den amerikanska militärens officiella hållning om UFO-fenomenet.

Handlar den amerikanska militärens ovilja till öppenhet och transparens om deras stora intresse för, information om, undersökningar och slutsatser om UFO-fenomenet, om en rädsla för hur allmänheten skulle reagera om de fick veta sanningen, det vill säga, vid en "full disclosure?" Eller vill den amerikanska militären inte att andra nationer ska få tillgång till en viss information om t ex teknologi som skulle kunna användas som vapen? Möjligtvis både och.

Eller handlar den amerikanska militärens ovilja till öppenhet och transparens om UFO-fenomenet om att en sådan "disclosure" av information skulle blotta deras egen okunskap och förvirring om UFO-fenomenet? Det vill säga, de är rädda för att förlora allmänhetens förtroende om deras egen okunskap blev officiell. En sådan okunskap skulle ju visa att de inte kan uppfylla och utföra sitt syfte och viktigaste funktion; att försvara den amerikanska allmänheten mot både yttre och inre fiender.

Frågan är mer komplex än så. Mycket troligt finns det inom den amerikanska militären, och inom andra statliga och privata aktörer inblandande i UFO-frågan, olika grupperingar med olika ståndpunkter om vad och hur göra med UFO-frågan, och om "full disclosure" eller inte. Frågan handlar även bland annat om geopolitiska konsekvenser, maktbalanser och om stora, stora pengar.

För de som fortfarande inte tror att den amerikanska militären har haft eller har något intresse för UFO-fenomenet, så vill jag påminna om New York Times avslöjande i december 2017 om Pentagons hemliga UFO-program som startade 2007, och som troligen fortfarande är aktivt i en eller annan form. Nyfikna besökare kan läsa den artikeln av New York Times, och se en videointervju med den före detta ledaren för Pentagons hemliga UFO-program, här.

Åter till videoklippet ovan. Titta och lyssna extra noggrant cirka 13 minuter in i klippet, och som slutar på cirka 19:20 märket, som handlar om ett UFO-fall i Washington 1952, samt hur "Project Blue Book" hanterade det fallet.

Håll till godo och ha det gott!

Janne

No comments: