Saturday 14 April 2018

The COMETA report: "UFOs and Defense: What Should We Prepare For?"

The COMETA report. "Your Need to Know" series, by Open Minds Production, 14th dec 2014. Duration: 4:32 minutes.

This next part in our new series, "Your Need to Know", we cover the COMETA Report. The name COMETA in English stands for "Committee for in-depth studies". This report was carried out over a several year period at the Institute of Advanced Studies for National Defense, or IHEDN, a high-level French military think-tank.

Videoklippet ovan ger en introduktion och översikt av en annan mycket viktig rapport om UFO-fenomenet. "The COMETA report" är gjord och publicerad av en prominent fransk organisation bestående av högst trovärdiga och kompetenta personer från olika områden som militär, forskning och politik. COMETA rapporten släpptes 1999, och orsakade då ett stort och ljudligt intresse från den franska allmänheten. Längst ner i detta inlägg finns ett videoklipp med en kritisk röst till, inte hela, men sista delen av COMETA rapporten.

Vad jag vet så hade COMETA rapporten tyvärr ingen större effekt på den franska politikerna. I alla fall inte omedelbart. Men Frankrike är ett av de länder som de senaste sju till åtta åren har släppt allt mer tidigare hemligstämplat material om UFO-fenomenet. Möjligtvis har COMETA rapporten varit ett av skälen till denna större öppenhet och transparens kring UFO-fenomenet från Frankrikes sida?

Länken nedan leder till en engelskspråkig version av "the COMETA report."  Jag rekommenderar starkt att besökaren läser hela, eller delar av, COMETA rapporten. Den är minst lika viktig och ambitiös som "UN Briefing Documents - The Best Available Evidence" som jag har lagt ut tidigare och som hittas här. Nedan alltså länken till COMETA rapporten, vars titel är "UFOs and Defense: What Should We Prepare For?"

http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_cometareport01.htm


Jag vill helst att besökare ska läsa rapporten på egenhand och bilda sig sina egna uppfattningar, samt dra sina egna slutsatser om rapportens innehåll. Därför skriver jag inte (i nuläget) om mina egna tankar, åsikter och tolkningar om COMETA rapporten.

Däremot skulle jag vilja tipsa besökare intresserade av att läsa hela, eller delar av, COMETA rapporten att börja med förordet "Stripping the UFO phenomenon of its irrational layer" av professor Andre Lebeau.

Sedan vill jag tipsa om rapportens appendix-del som har en hel del intressant information. Till exempel "Appendix 7" och i synnerhet avsnittet "7. 3. 3 Finally, Why the secrecy?".

"Appendix 5" med titeln "The Roswell Affair - Disinformation", är också intressant läsning. Bland annat så nämns Milton William "Bill" Cooper i det sammanhanget. Jag har tidigare lagt ut ett inlägg om Bill Cooper som hittas här.

Men, Jacques Valleé - en före detta astronom, kollega till Dr J. Allen Hynek och förebild till en av karaktärerna i Steven Spielbergs film "Närkontakt av tredje graden" - är i videoklippet nedan (längd: 8:57 minuter) kritisk till den sista delen av COMETA rapporten. Lyssna noga på vad som bekymrar Valleé med COMETA rapporten, som han börjar prata om cirka 3:50 minuter in i videoklippet nedan.



Håll till godo och ha det gott!

Janne



No comments: