Sunday 22 April 2018

Open Minds Radio: Kevin Randle; UFO Deception and Cover-ups.


Open Minds UFO Radio: Kevin Randle is an author and UFO researcher. He has written many books on UFOs and his latest is titled The Government UFO Files: The Conspiracy of Cover-Up. We caught up with Kevin this week to talk about government disinformation, fascinating government UFO files, and cover-up.
 Kevin is a retired lieutenant colonel who served in Vietnam as a helicopter pilot and in Iraq as a battalion intelligence officer. He began writing for UFO magazines and eventually moved onto books. He has appeared on countless radio and television programs in the mid-1990s hosted his own show on KTSM Radio in El Paso, Texas. He has written books about UFOs, science fiction, action adventure and even a vampire novel called, cleverly, VAMPYR. His blog can be found at www.KevinRandle.blogspot.com.
The interview with Kevin Randle starts around the 17:35 minutes mark. The first half of the interview Kevin Randle and the host, Alejandro Rojas, talk about the notorious "Majestic-12 documents" (MJ12) that surfaced in the ufology-world in the mid -80´s. Randle describes his reasons why he is convinced that the MJ12 documents are a hoax.

The links below are some additional information about the "Majestic-12 documents" and the controversy about them inside and outside the world of ufology. The third link from the top is the FBIs own investigation and conclusion on the MJ12 documents.

Randle and Rojas are mentioning the name Richard C. Doty during their conversation about the MJ12 documents. Further down the page you find a trailer for the documentary "Mirage Men" from 2014, which is about the desinformation about the UFO phenomenon that Richard C. Doty - a special agent in the U S Air Force - spread in the media and in the ufology community.

Enjoy and be well!

Janne


*******************************************************************************

Philip J. Klass; The new bogus Majestic-12 documents.

TheBlackVault webiste: Short demonstration in how to evaluate the authenticity of a declassified military document.

https://vault.fbi.gov/Majestic%2012

http://siriusdisclosure.com/evidence/project-aquarius-documents/

http://www.majesticdocuments.com/pdf/eisenhower_briefing.pdf



Länken allra överst på sidan, med det tillhörande engelskspråkiga citatet, leder till Open Minds webbsida och deras radioprogram. I detta avsnitt från den 23/6 2014, så intervjuas krigsveteranen, författaren och ufo-undersökaren, Kevin Randle. Intervjun med Kevin Randle börjar cirka 17:35 minuter in i programmet.

De fem länkarna mellan det engelska citatet och denna text är ytterligare information om de ökända och högljutt diskuterade "Majestic-12 documents", som Randle och programledaren börjar samtala om cirka 21:25 minuter in i programmet och gör det i ungefär 20 till 25 minuter.

Sedan går de över till att samtala om Kevin Randles senaste bok (2014) som handlar om huruvida den amerikanska militären undanhåller information om UFO-fenomenet för sin regering, media och allmänheten. Om så, vilka belägg finns för en sådan "mörkläggning," och varför?

Längst ner på sidan finns en trailer till dokumentären från 2014, Mirage Men, vars en av regissörerna är en svensk vid namn, John Lundberg. Under trailern och det tillhörande citatet finns en länk till dokumentärens officiella webbsida, och där kan man bland annat läsa om alla de utmärkelser som den vunnit på seriösa film- och dokumentärfestivaler. Till exempel Stockholms Filmfestival.

Mirage Men fokuserar främst på en person som arbetat (arbetar?) som en form av underrättelseagent för U S Air Force Office of Special Investigation. Personen heter Richard C. Doty, och han figurerar även i Dr Steven Greers senaste dokumentär, Unacknowledged från 2017. En trailer av den kan ses här.

Detta inlägg med intervjun med Kevin Randle, och med de övriga länkarna, har alltså som syfte att belysa en annan än den fysiska aspekten av UFO-fenomenet; aspekten om några av världens nationers militär och underrättelsetjänst - med USA i spetsen - har information, kunskap och material om UFO-fenomenet som de av olika anledningar inte vill dela med sig av till resten av jordens befolkning? Om ja, av vilka skäl och på vilka grunder?

Problemet som hela UFO-fenomenet står inför idag, och har gjort sedan 1940-talet, är som följer:

Å ena sidan vet vi att UFO-fenomenet existerar: Att bokstavligt talat fysiska objekt som utför flygmanövrar som trotsar fysikens lagar så som vi känner till dem idag är bortom allt rimligt tvivel bekräftat att vara ett faktum. Militären är väl medvetna om detta faktum (se exempelvis historikern Richard Dolans presentation om evidensen för UFO-fenomenets existens och militärens medvetenhet om detta här.).
Å andra sidan är amerikanska regeringens officiella hållning till UFO-fenomenet att det inte existerar och därför inte är intressant att studera varken ur ett vetenskapligt eller ett nationellt säkerhetsperspektiv.

Besökaren som har tagit del av innehållet i de flesta av inläggen såhär långt, tror och hoppas jag är medveten om denna mycket stora och bisarra - nästan löjliga - skillnad mellan den överväldigande bevisningen för UFO-fenomenets existens och den officiella hållningen från USAs regering och militär att UFO-fenomenet inte existerar.

Då inställer sig frågan: Ljuger både regeringen och militären för den amerikanska allmänheten och resten av världens befolkning? Eller talar båda sanning? Eller ljuger den ena och den andra talar sanning?

Återigen, den besökare som har tagit del av informationen i denna blogg, tror och hoppas jag vid det här laget har förståelse för att den amerikanska militären - inte endast i USA - har tagit UFO-fenomenet på största allvar sedan minst 2:a världskriget och varit mycket bekymrade över om dessa UFOs var någon ny och avancerad teknologi av ryssar, japaner, tyskar eller någon annan fiende till USA. Och dessa andra nationer har i sin tur varit oroade över och trott att dessa UFOs varit en ny och avancerad teknologi av "jänkarna."

I otaliga dokument från militär och underrättelsetjänst, både från USA och andra nationer, står det uttryckligen att det bakom dessa UFOs inte ligger någon nation på jorden.

Så ska vi verkligen vara naiva och tro att några av världens nationers militär inte har besvärat sig med att lägga tid, pengar och energi på att undersöka dessa UFOs som flyger in och ut ur känsliga luftrum som de behagar? Ska vi tro att militären rycker på axlarna när UFOs flyger över och in på känsliga och hemliga militära anläggningar, och till och med stänger av kärnvapenmissiler?

Jag tror inte vi behöver fundera över eller debattera militärens intresse av och oro över UFO-fenomenet. Självklart har militären inofficiellt och bakom stängda dörrar tagit UFO-fenomenet på största allvar och febrilt försökt att förstå vad dessa UFOs är, vem som ligger bakom dem, hur och varför de gör vad de gör. Och kanske framför allt, hur stoppa dem?

Så problemet jag beskrivit såhär långt ligger i den stora, och vid det här laget, löjliga skillnaden mellan de odiskutabla bevisen för UFO-fenomenets existens och amerikanska regeringens och militärens offentliga, officiella hållning att UFO-fenomenet inte existerar.

Enligt mig går inte den skillnaden att förneka, argumentera emot eller kalla för en konspirationsteori. Har man spenderat tillräckligt mycket tid i UFO-ämnet och, så att säga, gjort sin hemläxa, så är skillnaden ett faktum. Eftersom man genom sina flitiga och noggranna studier i UFO-ämnet utan tvekan kan konstatera att UFO-fenomenet existerar. Och man kan även utan tvekan konstatera att den amerikanska militären i sin interna och inofficiella (låg till mellanhög klassifierad dokumentation) kommunikation på ett uttryckligt och svårt att misstolka språk säger att UFO-fenomenet existerar och att "dessa UFOs måste tas på allvar och utredas om de utgör ett nationellt säkerhetshot eller inte."

Så långt håller jag med vad majoritet inom ufo-kulturen/ufologi-världen tänker och säger om vad som är UFO-fenomenets stora problem idag. Vilket förstås även är det största hindret för "disclosure," det vill säga att en eller flera av världens mäktigaste nationer och/eller personer (president eller varför inte påven?) kommer med ett offentligt uttalande som riktar sig till hela världen om UFO-fenomenets existens. Världens befolkning får äntligen veta sanningen om vår verklighet och vår värld.

Men...

Enligt mig finns det minst två olika scenarion till den stora och bisarra skillnaden mellan evidensen för UFO-fenomenets existens och militärens (regeringar är till stora delar okunniga) offentliga och officiella hållning att UFO-fenomenet inte existerar.

Det första scenariot följer det mest vanliga resonemanget inom ufo-kulturen och det är att militären inte endast vet att UFO-fenomenet existerar, utan att de även vet att fenomenet är orsakat av utomjordisk aktivitet, samt att militären sedan en lång tid tillbaka har haft tillgång till ett eller flera kraschlandade och/eller nedskjutna (med elektromagnetiska vapen) UFOs och utifrån dessa ha utvecklat sina egna UFOs, och annan avancerad teknologi som de inte vill dela med sig av till resten av världen. Detta, om sant, är naturligtvis fel på alla möjliga sätt; etiskt, demokratiskt, juridiskt, etc.

Det första scenariot är alltså det något uttjatade "konspirations"- resonemanget. Men flera - om inte de flesta - av de ufo-undersökare jag anser vara de mest trovärdiga, seriösa och kunniga förespråkar det första scenariot. Exempelvis, historikern Richard Dolan och Dr Steven Greer. Men även personer som inte direkt anses vara ufo-undersökare som astronauterna Dr Edgar Mitchell och Gordon Cooper.

Men jag har de senaste åren börjat att tveka till om det första scenariot kan stämma i helhet eller i delar. Möjligtvis finns det delar i det första scenariot som stämmer med verkligheten; märk väl att jag har kondenserat och förenklat ett mycket komplext resonemang i min beskrivning ovan av det första scenariot.

Så jag har istället börjat att gå på ett andra scenario till den konstiga skillnaden mellan det faktum att UFO-fenomenet existerar och militärens envisa officiella hållning att fenomenet inte existerar. Märk väl igen; jag pratar främst om den amerikanska militärens officiella hållning. Militären och regeringar i länder som Ryssland, Chile, Brasilien och Frankrike är mer öppna med sitt intresse för UFO-fenomenet. Exempelvis har Chile tillsatt en offentlig organisation, med översyn av landets flygvapen, för att på ett seriöst och transparent sätt undersöka UFO-fenomenet, likaså Frankrike (jag tror fransmännen var först i världen).

Jag tror att ett mer sannolikt och verklighetsförankrat scenario till det första scenariot, är att den amerikanska militären - samt övriga länders militär - i stor sett är lika okunniga och förvirrade om UFO-fenomenet som vi andra.

Den amerikanska militärens "mörkläggning" om UFO-fenomenet handlar inte om någon "mörkläggning" eller något "hemlighetsmakeri" överhuvudtaget. Den amerikanska militärens "tystnad" kring UFO-fenomenet och dess officiella hållning att UFO-fenomenet inte existerar, beror helt enkelt på att de inte vet vad UFO-fenomenet handlar om, de vet inte vad/vem/vilka som orsakar fenomenet, och de vet inte syftet eller motivet bakom fenomenet. Men de är mycket väl medvetna om att UFO-fenomenet existerar.

Sanningen kan förstås lika någonstans mellan det första och andra scenariot. Sanningen brukar ligga någonstans mitt emellan två extremer. Sanningen kan också vara något helt annat än det jag lägger fram här.

Skälet till att förneka existensen av UFO-fenomenet skulle i det första scenariot - väldigt förenklat - vara att undanhålla kunskap och teknologi från både USAs allierade och fiender (idag främst Ryssland, Kina och Iran). Det handlar om de vanliga mänskliga drivkrafterna av makt, kontroll och pengar. Här finns naturligtvis även en stor rädsla för rättsliga konsekvenser om det olagliga undanhållandet av sanningen för allmänheten skulle komma fram. Om första scenariot stämmer, så är det som "skuggregeringen" har sysslat med de senaste 40-50 åren något som går emot med det mesta som står i den amerikanska konstitutionen (grundlagen). Det är därför som Dr Steven Greer kan låta tidigare anställda inom militären och underrättelsetjänsten och som jobbat inom dessa olagliga "black progams" komma till tals. Eftersom dessa personer har jobbat i olagliga program och projekt så gäller inte de tystnadsplikter de har skrivit under och svurit att hålla. Om dessa "black programs" har haft något med utomjordingar och utomjordisk teknologi att göra är dock en annan fråga.

Skälen till att förneka existensen av UFO-fenomenet i det andra scenariot skulle handla om att inte inför det amerikanska folket förlora ansiktet av att inte under minst 40 års tid ha kunnat klura ut vad UFO-fenomenet handlar, men framför allt, och förstås, av att inte kunna försvara det amerikanska folket mot yttre och inre fiender. Hur berätta för amerikanska folket att man inte vet vad dessa UFOs är och än mindre hur man ska stoppa dem från att flyga in och ut i känsliga luftrum och över välbevakade militära anläggningar (många med kärnvapen)? Från militärens perspektiv är det som att säga "vi är inkompetenta, vi är inte värda ert förtroende eller era skattepengar." Däremot är jag tveksam till om den amerikanska allmänheten skulle döma sin militär lika hårt och onyanserat.

I dagsläget lutar jag åt att det andra scenariot ligger närmare verkligheten än det första scenariot. Inte för att det är "mitt" scenario, utan för att fakta pekar mer mot det andra än det första scenariot. Eller snarare frånvaron av fakta och evidens för det första "konspirations"- scenariot.

Alla dessa historier och anekdoter om Roswell-incidenten/kraschen, om att president Eisenhower träffade och ingick ett avtal med en av de utomjordiska civilisationer som påstås besöka jorden, om personer som jobbat på Area 51 och sett äkta UFOs förvaras där, etc, etc, etc, är just bara historier och anekdoter.

Hur spännande och kittlande för fantasin de anekdoterna än är, så utgör de inte bevis för någonting.

Dessa anekdoter och historier kan vara sanna. Men "kan vara" räcker inte för mig. Hur mycket jag än vill och önskar att vissa av dessa anekdoter och historier skulle vara sanna, så kan jag i ärlighetens namn varken verifiera eller falsifiera dem. Jag har inte sett eller hört att någon annan heller kan göra det.

Många av de personer, som vissa av dem har ägnat 20, 30, 40 år av sina liv till att undersöka och forska kring UFO-fenomenet, som jag anser vara de mest pålästa, noggranna och trovärdiga i ufologi-kulturen är övertygade om att det första scenariot - konspirationsscenariot - stämmer.

Men då måste de veta saker som jag och de flesta andra intresserade av UFO-fenomenet inte vet. De måste sitta på evidens som utan tvekan visar att UFO-fenomenet i vissa fall är orsakat av utomjordisk aktivitet, att den amerikanska militären också vet detta och till och med har utvecklat sina egna UFOs.

Tyvärr har jag ännu inte sett eller tagit del av sådan evidens. Förhoppningsvis får jag ta del av det en dag, och helst en dag innan jag dör.

Dock fortsätter jag att hålla för öppet att det första scenariot kan stämma med verkligheten. Kanske inte i sin helhet, men att delar av det första scenariot kan stämma. Tiden får utvisa vad som stämmer eller inte angående militärens kunskaper och inblandning i UFO-fenomenet.

Nedan alltså en trailer till den välgjorda och intressanta dokumentären, Mirage Men, länken till dokumentärens officiella webbsida, samt en recension (som även ger en historisk kontext till dokumentärens handling) skriven av Brian Dunning, som driver webbsidan Skeptoid.








Trailer for the feature length documentary by John Lundberg, Mark Pilkington, Roland Denning and Kypros Kyprianou. A journey into paranoia, disinformation and UFOs.
World Premiere at the Sheffield Doc Fest June 13th 2013
UFOs: weapons of mass deception... For over 60 years teams within the US Air Force and Intelligence services exploited and manipulated beliefs about UFOs and ET visitations as part of their counterintelligence programmes. In doing so they spawned a mythology so powerful that it captivated and warped many brilliant minds, including several of their own. Now, for the first time, some of those behind these operations, and their victims, speak out, revealing a true story that is part Manchurian Candidate and part Close Encounters of the Third Kind.

http://www.miragemen.com/

https://skeptoid.com/blog/2014/05/29/mirage-men-a-new-chapter-in-ufology/



Håll till godo och ha det gott!

Janne

No comments: