Monday 2 April 2018

Dr. John Alexander and Nick Pope – UFO DoD Project Analysis from Former Government Insiders.

Open Minds UFO Radio with guests Dr John Alexander and Nick Pope.

Open Minds UFO Radio: Dr. John Alexander is a retired Colonel in the U.S. Army, where he worked in intelligence and had participated in projects where they explored paranormal phenomena. He also formed a group of colleagues in intelligence to look for government UFO secrets. Since leaving the Army, John has worked at Los Alamos and is a defense consultant specializing in non-lethal weapons.
 Nick Pope worked on the UK government’s UFO project in the Ministry of Defense in the 90s. He has since continued to offer his take on the UFO topic and consults with the UK government on UFOs in regards to media relations.
 Alejandro Rojas is a radio host for Open Minds Radio, editor and contributing writer for Open Minds magazine as well as OpenMinds.tv. For several years Alejandro was the official spokesperson for the Mutual UFO Network as the Director of Public Education. As a UFO/Paranormal researcher and journalist, Alejandro has spent many hours in the field investigating phenomena up close and personal. Alejandro has been interviewed by media organizations around the world, including the largest cable and network news agencies with several appearances on Coast to Coast AM.
http://www.openminds.tv/dr-john-alexander-and-nick-pope-ufo-dod-project-analysis-from-former-government-insiders-special-edition-december-22-2017/41444


Citatet ovan kommer från webbsidan "Open Minds UFO Radio", och länken under citatet leder till ett poddavsnitt på den webbsidan. Podden, eller radioprogrammet, leds av Alejandro Rojas som är en journalist och en välkänd undersökare av UFO-fenomenet. Av det lilla jag känner till om A Rojas arbete om UFO-fenomenet, har jag fått intrycket av att han är en sansad, nyanserad och påläst undersökare och kommentator av UFO-ämnet/frågan. Det intrycket har inte ändrats efter att ha lyssnat på detta intressanta poddavsnitt.

Gäster hos A Rojas i poddavsnittet ifråga är Dr John Alexander och Nick Pope (de börjar intervjuas cirka 25:40 minuter in i avsnittet). Besökaren kan läsa i citatet ovan varför de är lämpliga gäster för ämnet som diskuteras i poddavsnittet.

Ämnet som diskuteras i poddavsnittet är avslöjandet från december 2017 att Pentagon/Department of Defence (DoD) har haft ett program för att spåra och undersöka UFOn. Besökaren kan läsa mer om det UFO-programmet i mitt inlägg här.

Alejandro Rojas och hans gäster diskuterar vad avslöjandet av Pentagons UFO-program kan ha för konsekvenser för UFO-frågan i stort, om avslöjandet var en form av "disclosure" för allmänheten att UFO-fenomenet existerar och är värt att ta på allvar, med mera.

Eftersom Dr John Alexander och Nick Pope har arbetat inom underrättelsetjänsten och försvarsmakten, så ger de i poddavsnittet sina erfarenheter av och syn på hur försvarsmakten hanterar UFO-frågan. De reder även ut en del missuppfattningar och myter om hur försvarsmakten ser på och hanterar UFO-fenomenet.

Vad jag framför allt tar med mig av det som Dr John Alexander och Nick Pope säger, är deras sansade och jordnära syn på hur världens försvarsmakter, i detta fallet USA och Storbritannien, ser på och hanterar UFO-fenomenet. Som jag har nämnt på andra ställen i denna blogg, så håller jag det som en rimlig arbetshypotes att det finns ett komplex av militära och privata aktörer som hemlighåller deras kunskaper om UFO-fenomenet (snarare psykologisk krigföring i form av förlöjligande och stigmatisering av UFO-fenomenet än "hemlighållande"). Men om besökaren lyssnar på Dr John Alexander och Nick Pope så kan det finnas enklare och mer prosaiska skäl till försvarsmakternas officiella ointresse av och tystnad om UFO-fenomenet.

Enligt den medeltida munken och filosofen, William Ockham, bör vi inte anta fler företeelser eller ting än som är nödvändigt för att förklara de observationer vi gör ("Ockhams rakkniv"). Eller enklare uttryckt; vi bör inte krångla till saker och ting i onödan. Det är mycket möjligt att jag krånglar till det i onödan med min hypotes om en "skuggregering", eller som D W Eisenhower och J F Kennedy kallade det, "the military and industriell complex."

Poddavsnittet varar i cirka 75 minuter, och intervjun med gästerna Dr John Alexander och Nick Pope börjar cirka 25 minuter och 40 sekunder in i avsnittet och varar resterande del av avsnittet.

Håll till godo och ha det gott!

Janne





No comments: